بنا به درخواست کشاورزان صورت گرفت؛

بازدید فرماندار دشتستان از نخیلات

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان دشتستان گفت؛

نخیلات مهم‌ترین  بخش اشتغال در کشاورزی

سطح زیر کشت باغات دشتستان ۲۷ هزار هکتار می‌باشد و دشتستان به لحاظ تولید در نخیلات رتبه اول کشور را دارد،یکی از مهم‌ترین  بخش اشتغال در کشاورزی حوزه نخیلات است
کد خبر: ۱۴۲۰۰۰۹
نویسنده زهرا ماندنیان فرد-خبرنگار

علی رحیمی سرپرست جهاد کشاورزی دشتستان در شنبه‌های پاسخگویی به میزبانی فرمانداری شهرستان درجمع خبرنگاران مطرح کرد: سطح زیر کشت باغات دشتستان ۲۷ هزار هکتار می‌باشد و دشتستان به لحاظ تولید در نخیلات رتبه اول کشور را دارد،یکی از مهم‌ترین  بخش اشتغال در کشاورزی حوزه نخیلات است.

رییس جهاد کشاورزی دشتستان در خصوص تولیدات دامی افزود:شهرستان دشتستان ۱۰۴ واحد مرغداری دارد که ۹۰ واحد آن فعال و 14 واحد آن غیر فعال می‌باشد.

ایشان با اشاره به تولید عسل گفت: بالغ بر ۶۳۰ نفر زنبوردار به صورت متغیر در شهرستان وجود دارد با احتساب ۶۰ هزار کندو که اغلب در مناطق بوشکان و ارم می‌باشند.

وی از پرواربندی گوساله‌های سنتی با ظرفیت ۱۰ هزار راس که با ۸۰ درصد ظرفیت آن کار می شود گفت و اعلام کرد تعداد واحدهای پرورش گاو شیری صنعتی ۴ واحد می‌باشد و ظرفیت واحدهای شیری سنتی نیز ۲۰۰۰ واحد در روستاها است و ۲۰۰۰ خانوار از این طریق امرار معاش می‌کنند همچنین مجموع تولید شیر شهرستان را بین ۲۲ هزار تن تا ۲۴ هزار تن در سال بیان کرد و گفت با توجه به اینکه۵۴۰ هزار راس دام در شهرستان موجود می‌باشد مجموع تولید گوشت قرمز ۵۳۰۰ تن در سال می‌باشد و ظرفیت تولید گوشت طیور سالانه ۱۴ هزار تن است.

رحیمی در رابطه با بخش فنی و زیربنایی گفت:در این بخش کارهای مهندسی عمران انجام می‌شود که از منابع،آب و خاک محافظت می‌کند و در بهسازی کانال‌های آبیاری دخیل می باشند که در گذشته به صورت سنتی بوده و راندمان انتقال آب کمتر از ۴۰ درصد بوده است اکنون با احداث کانال‌های سیمانی این راندمان به ۶۰ درصد رسیده است و با انتقال از طریق لوله 100درصد می‌باشد،یکی دیگر از وظایف بخش فنی و زیربنایی را احداث زهکش‌های زیرزمینی و جاده‌های دسترسی به مزارع و باغات معرفی کرد.

وی تصریح کرد:مهمترین قانونی که مصوب شده و امور اراضی متولی اجرای آن است قانون تعیین تکلیف اراضی کشاورزی می‌باشد که طبق این قانون اراضی کشاورزی از اراضی ملی و دولتی تفکیک می‌شود و در واقع تکلیف اسناد زمین های کشاورزی مشخص می‌گردد.

ایشان ادامه داد:مجموع اراضی زراعی و باغی شهرستان که مجهز به آبیاری نوین می‌باشد ۲۰ هزار هکتار است علاوه بر این در بعضی مناطق سالانه ۵۰۰۰ هکتار به صورت متحرک می باشد،آبیاری قطره‌ای در راس سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی می‌باشد،جهت آبیاری قطره‌ای ۸۵ درصد هزینه را دولت به صورت بلاعوض کمک می‌کند و مابقی به عهده کشاورز است. در شهرستان 27 هزار هکتار اراضی باغی و حدود ۴۲۰۰ چاه کشاورزی داریم.

وی بیان کرد:قیمت خرما به صورت توافقی می‌باشد و به عرضه و تقاضا،بسته‌بندی مناسب،نگهداری خوب، جلوگیری از آفت زدگی و بازاریابی مناسب بستگی دارد

ایشان در پایان از 5پروژه ای که در هفته دولت افتتاح می گردد گفت که شامل ۶۰۰ هکتار آبیاری تحت فشار سعدآباد ، ۳ واحد بسته‌بندی خرما ،جاده دسترسی به مزارع روستای شول به طول ۱۸۰۰ متر با اعتبار ۹۲۰ میلیون تومان می باشد.

 

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها